18/10/13

La bicicleta a la FIAC de París

La Fira Internacional d'Art Contemporani (FIAC) de París, una de les més importants del món, torna aquesta tardor i es posa de llarg per celebrar la seva 40a edició. Com cada any, el Grand Palais es transformarà en una sala d'exposicions gegant per exhibir les obres a prop de 184 galeries de tot el món entre el 24 al 27 d'octubre.



La FIAC sorprèn cada any amb nous comptes en l'art contemporani. El 1974, va néixer a l'antiga estació de la Bastilla. Després d'ubicar-se a la Torre Eiffel, al moll Branly o a la Porta de Versailles, la FIAC es va traslladar al Grand Palais a 2006. Aquest espectacle és conegut per la seva participació internacional. En total, hi són representats gairebé 184 galeries de 25 països. Aquest any donem la benvinguda a Canadà, Irlanda i la República Txeca. Però aquesta 40a edició serà especialment l'oportunitat de descobrir una programació artística excepcional.
La FIAC també te una programació Extramurs a galeries prestigioses de París. A més, exposicions al carrer, una sèrie de conferències, performances i projeccions de pel·lícules d'artistes són alguns dels esdeveniments que no s'ha de perdre.
A més, la FIAC Extramurs estén la instal·lació al llarg del Sena, a través de la reurbanització Berges de la Seine. Un espai a l'aire lliure al llarg del Sena on transbordadors fluvials portaran al públic als diversos espasi 'off', com el Jardin de les Plantes, el Jardí de les Tulleríes, a la vora del Sena Esquerra i al Grand Palais, per facilitar l'accés als diferents centres expositius.
Com podeu observar a les fotografies, la bicicleta i la seva implosió en la vida moderna i urbana te un especial protagonisme en algunes de les obres que es podran veure en aquesta quarantèna edició de la FIAC parisenca.
Obra del brasiler Héctor Zamora (fotos Veli'b)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada