16/5/14

Matar dos ciclistes només costa 1.080 euros

És més barat matar dues persones que no pas dir que desitges la mort d'algú a twitter. Si la jutge considera que amb sentències ridícules i insultants com aquesta aconseguirà que els conductors de cotxes tignuin actuin amb més cura i responsabilitat, sobretot quan comparteixen la via amb altres usuaris més dèbils, que agafi una bicicleta i surti a pedalar un dia per qualsevol carretera.


EL PAÍS. Gerard MA, el conductor del vehicle que per una badada envestir prop de Balaguer (Noguera) a un grup de quatre ciclistes causant la mort de dos d'ells, només haurà de pagar una multa de 1.080 euros, ja que la jutge ha considerat els fets com a constitutius de dues faltes per imprudència lleu amb resultat de mort i dues amb resultat de lesions. La fiscal va sol·licitar durant el judici celebrat la setmana passada 4 anys de presó per dos delictes d'homicidi per imprudència greu.
La sentència del Jutjat Penal número 2 de Lleida considera provat que l'acusat , de 21 anys , sobre les 13.05 hores del dia 12 de febrer de 2012, circulava per la carretera C - 13 , quan en una recta i com a conseqüència d'una desatenció a la via de 2 o 3 segons , motivada en sentir un soroll produït en caure la motxilla que portava al seient del copilot , es va desviar lentament de la seva trajectòria , introduint-se en el carril dret i aconseguint els quatre ciclistes que circulaven correctament per voral en la seva mateixa direcció.
La magistrada assenyala que en aquest cas no es donen els elements propis de la imprudència greu perquè es va tractar d'una distracció momentània a la circulació motivada per la caiguda de la motxilla , en la qual portava l'ordinador portàtil , un MP3 , el telèfon mòbil i diversos documents . Afegeix que " això va originar que l'acusat mirés cap a la seva dreta durant dos o tres segons per veure què era el que havia passat , amb tan mala fortuna que el vehicle es va anar desplaçant lentament cap a la dreta un o dos graus fins a impactar , ja en el voral , amb els ciclistes que el precedien en la marxa , de manera que si l'acusat no hagués trobat els ciclistes en aquell punt s'hagués sortit de la via cap al camp sense més conseqüències , ja que la seva velocitat en realitat no era excessiva ".
La jutge ressalta que la prova de detecció alcohòlica i de drogues a què es va sotmetre l'acusat va sortir negativa , que aquest tan sols cap a un any que tenia el permís de conduir i que circulava amb un vehicle del seu avi que havia pilotat en poques ocasions. "És cert", afirma, "que conduir un vehicle és un risc i cal estar en tot moment atent a la conducció , però en aquest cas es considera que la lleu distracció de l'acusat , novell en la conducció ( ... ) , s'ha de reputar com una falta d'imprudència lleu " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada