23/8/14

Dissenyant la bici urbana del futur

Cinc equips, de cinc ciutats preocupades pel futur de la mobilitat urbana: Nova York, Xicago, San Francisco, Portland i Seatle, han participat del projecte The UltimateUtility Urban Bike per crear la bicicleta urbana del futur. Els cinc conceptes plantegen idees i solucions enginyoses, modernes i interessants per facilitar l'ús quotidià de la bicicleta en l'entorn urbà i periurbà.
 
La Denny, de l'equip de Seatle. el projecte guanyador
El Projecte de Disseny Bike és una plataforma d'innovació independent de la bici urbana. Empreses de disseny d'alt nivell s'han associat amb artesans americans de bicicletes per desenvolupar conjuntament la bicicleta urbana del futur. Cinc equips de cinc ciutats on la bicicleta ocupa ja un espai central en la trama urbana competeixen pel concepte, creen i defensen la seva visió única de la bicicleta del futur per a l'usuari quotidiana. Els resultats serviran per reformar la mobilitat urbana.
La revolució de les dues rodes no ha sorgit d'un taller de disseny ni d'una fàbrica, ha nascut als carrers, i s'ha estès entre els usuaris urbans.
La majoria de la gent vol portar vides més saludables i més sostenibles, però no es consideren "ciclistes". El Projecte de Disseny Bike està dirigit a aquests usuaris ciutadans i pretén incitar la creació de nous dissenys de bicicletes que responguin a les seves necessitats quotidianes i proporcionar una millor experiència de transport.
El nou model de desenvolupament
Vivim en una nova era en el desenvolupament de productes. Avui en dia, quan les persones no estan satisfetes amb el que el mercat els ofereix es poden crear de forma independent els productes que ells volen usar. El Projecte de Disseny Bike és part d'aquest moviment són equips de  creadors que treballen fora del sistema per despertar la innovació i crear una nova generació de bicicletes útils.
La competència no està en el paper. Cada equip ha desenvolupat un prototip completament funcional, provat ja en carretera. Alt disseny i artesania sofisticada es combinen per crear un producte final molt real i viable. Mitjançant l'associació amb Fuji Bikes, el disseny de bici guanyadora passarà del concepte a la producció, arribant a les botigues de bicicletes a 2015.

No us perdeu els vídeo de promoció dels cinc projectes:

I sobretto no us perdeu el vídeo de la Denny, la guanyadora:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada