19/2/15

Pedalades per fer cinema on no hi ha ni llum

Mentre al món occidental els cinemes tanquen per què el públic mira les pelis a casa, a llocs no tan remots de l'Àfrica encara no l'han descobert. en el temps on la tecnologia sembla poder-ho tot, la bretxa cultural és insalvable. El projecte Cinecicleta vol donar a conèixer el gran invent cultural del segle XX encara que no hi hagi llum. Pedalant es pot veure cine.

Aquest és tot l'equip necessari per portar el cine on no arriba l'electricitat
La Isabel (31 anys, Castelló de la Plana) i en Carmelo (45 anys, Madrid) s'estimen el cinema i les bicis, i han decidit unir ambdues passionsen un projecte col·laboratiu i solidari anomenat Cinecicleta.
Cinecicleta és un projecte cultural, social, col·laboratiu i tecnològicament sostenible que desenvoluparan per terres africanes. El seu punt de partida és Madrid i el destí Madagascar, i tindrà una durada estimada de dos anys. Durant aquest temps travessaran Àfrica en bicicleta, amb un cinema ambulant que transportaran ells mateixos amb l'objectiu d'exhibir pel·lícules a aquells llocs per on passin durant el seu periple ciclista.
L'energia necessària per a l'exhibició sortirà de la força que el públic assistent farà pedalant. Serà la seva contribució per gaudir de la projecció. La màgia del cinema arribarà així a pobles i llocs que no disposen ni tant sols d'electricitat. el cinema tornarà als orígens: l'espectacle de fira que fascina, la tecnologia popular al servei del coneixement. Allò que mai no hauria de deixar de ser.
El projecte Cinecicleta està obert a tothom qui vulgui participar-hi una temporada. Gaudi i col·laboració en un projecte solidari també és possible.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada