2/6/15

Cicloturisme tranquil pel Maresme, aviat el llibre

Editat per Cossetània, a finals de mes surt al carrer Cicloturisme tranquil per Calella i el Maresme, deu rutes cicloturistes per la comarca que s'editen en català, anglès, espanyol i francès gràcies a la participació de l'ajuntament de Calella, que incorpora el llibre al seu programa de promoció del cicloturisme.
Torna l'exitosa fórmula de les rutes ciclistes aptes per a tothomn per descobrir el paía amb suau cop de pedal. Ben aviat us comunicarem on i quan es farà la presentació.

Portada de l'edició catalana i anglesa
El Maresme, terra de pagesos, d'horts, de flors i de pescadors, és també terra de bicicletes, perquè tots aquests oficis històrics hi estan relacionats. Avui, la moderna activitat econòmica de la comarca està generant una nova forma d'entendre el turisme, més proper i respectuós amb el territori on s'instal·la, més saludable i més familiar. En aquesta nova manera de fer turisme les bicicletes estan cridades a ser-ne protagonistes. Per això, si el Maresme és terra de bicicletes, la ciutat de Calella n'és la capital ciclista per mèrits propis.
Aquest llibre ha nascut perquè ningú, vingui d'on vingui, es perdi l'oportunitat de tornar a ser una mica adolescent, com diu Augé, i descobrir aquesta terra amb suau cop de pedal, que és com redescobrir la vida. A tots els garantim una satisfacció il·limitada.
Les deu rutes d’aquest recull estan pensades i dissenyades a partir del concepte francès de randoneur (caminant literalment) que ens hem permès traduir per tranquil; és a dir: circuits ciclistes on el paisatge, la descoberta o el patrimoni són els valors protagonistes, evitant posar en primer pla de la idea els ascensos i les dificultats tècniques que caracteritzen i prioritzen les rutes de cicloturisme esportiu. Cada cosa al seu lloc.
Per això no s'han inclòs rutes molt per l'interior de la comarca, més agrest i costerut i a l'abast de ciclistes entrenats, no de tothom. Aquest recull de rutes és perquè les faci qualsevol tipoologia de ciclista. No trobareu aquí ni grans distàncies, ni dificultats físiques enormes; però tampoc pretenc fer-vos passejar pel carrer de casa. Cadascuna de les rutes està pensada a partir de la idea de descobrir un indret i posar-lo en valor històric, paisatgístic, social o cultural. Cada ruta té doncs una raó de ser, un perquè. És així tal i com entenc la idea de cicloturisme tranquil. És així com el ciclisme es fa humanista.
A més, les rutes combinen l'ús de la bicicleta i el transport públic, una mescla idònia per fomentar el turisme sostenible. Al Maresme, la línia de rodalies R1 facilita enormement el desplaçament fins al punt de sortida de cada ruta.

Les rutes
1. Volta ciclista a Calella
2. Als peus del Montnegre
3. Ocells, canyars i horta del delta de la Tordera
4. Seguint el curs de la Tordera
5. Pedalant per la Sinera d'Espriu
6. De la Iluro romana al Mataró postindustrial
7. Berenar a la Font Picant d'Argentona
8. Tres viles i un poeta (sant Vicenç de Montalt, Llavaneres i Caldes d'Estrac)
9. Pagesos i mariners de Premià, Masnou i Vilassar
10. Panoràmiques metropolitanes des de Montgat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada