9/8/16

Cinc nous carrils bici a Barcelona


Foto: El Periódico de Catalunya
Aprofitant la disminució del trànsit rodat a Barcelona, aquest agost han començat a habilitar-se cinc nous carrils bici. Seran els del carrer Numància, tres trams de travessera de Gràcia i la connexió entre l'avinguda Diagonal Esplugues de Llobregat.
Abans que acabi l'any se'n crearan catorze més per tal d'aconseguir l'objectiu de tenir una xarxa de 308 quilòmetres el 2018. També s'ampliaran les places d'aparcament de bicicleta fins a tenir-ne un total de 30.000.
Tot plegat comportarà una inversió de 32 milions de euros, amb la intenció de fomentar la mobilitat sostenible reduir la contaminació a la ciutat.
Des de començament d'any fins ara s'han enllestit quatre carrils bici als carrers de Can Bruixa- Marquès de Sentmenat, a les Corts; de Múrcia, a Sant Andreu; de Joan Güell, a les Corts, i al de la Jota, Nou Barris.
A finals de l'any passat, Barcelona disposava de 116 quilòmetres de carrils bici i es vol augmentar aquesta xarxa en un percentatge del 165% de cara al 2018. D'aquesta forma, la idea és que el 95% de la ciutadania disposi, com a mínim, d'un carril bici 300 metres de distància.
La majoria d'aquestes vies es faran sobre la calçada. Aquestes actuacions es dues a terme juntament amb d'altres com l'habilitació de més aparcaments per bicicletes, la pacificació de carrers, les zones 30 o les 'superilles'. Darrerament també s'han creat uns pictogrames nous per assenyalar els carrils bici bidireccionals.
La regidora de MobilitatMercedes Vidal, ha destacat que la bicicleta és el transport que més creix a la ciutat, amb increments del 6% i el 7% anuals, i ha afegit que el Ajuntament ha d'acompanyar aquesta demanda i alhora apostar per una mobilitat més sostenible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada