14/11/12

Vaga general, bicicletes al carrer

La jornada de vaga general contra la reforma laboral del PP i les retallades socials tant del PP com de CiU han convertit el matí dimecres en una festa per sortir a gaudir d’aquesta tardor tan benèvola. La serralada litoral estava plena de ciclistes per tot, però també hi havia excursionistes, gent a cavall i buscadors tocatardans de bolets. I el Pitch and putt de Vallromanes estava a rebentar de gent iniciant-se.


Malgrat el tenebrós horitzó de la nostra economia, malgrat que la propera nòmina serà més curta encara per mor de la jornada de vaga i malgrat pe l’IPC no para de pujar mentre el sou no para de baixar, la vaga fa treure les bicis, i a la gent se la veu contenta pedalant pel bosc. És el bo que te la pràctica de l’esport, genera endorfines i, per molt que en Rajoy, en Mas i La Merkel ens humiliïn i maltractin, no aconseguiran fer-nos posar cara de funeral i restrenyiment com la tenen ells.
Llavors, perquè no treballar 4 dies a la setmana en lloc de 5? Cobraríem menys, si, també cobrarem menys aquest mes pel dia de vaga i no per això la gent ha deixat de sortir avui en bici. Però sobretot, el dia que tindríem de més per fer festa el podríem dedicar a l’esport i potser seríem una mica feliços i tot. I més sans i bona gent, això segur.
I si tots treballem menys, potser hi hauria més gent que pogués treballar. Que tal repartir-nos el que hi ha (que és poc, ja ho se) i poder tenir més temps per nosaltres, per créixer com a individus?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada