17/11/13

Un cop remodelat el passeig marítim, Montgat aixecarà la prohibició de circular-hi en bici

Coincidint amb el remodelatge del passeig marítim de Montgat en el tram proper al turó, el barri de pescadors i la llotja de peix, el consistori aixecarà, a l'estiu, l'absurda i injusta prohibició de circular-hi en bicicleta. Unes barreres arquitectòniques alentiran la velocitat dels ciclistes en aquest tram tan estret. Un pas més per aconseguir una via verda que uneixi tot el litoral del Maresme, tal i com fa tempos reivindica Tourmalet.
Els ciclistes visitaran la torre de ca n'Alzina sense delinquir

El passeig marítim de Montgat es remodelarà a partir del mes de gener. Les obres es realitzaran en el tram comprès entre el turó i la llotja de peix. L'ajuntament Montgat espera crear un espai on convisquin vianants i ciclistes. Les obres permetran doblar el paviment del passeig marítim passant de 2,8 metres d'amplada a 5,8 millorant també la il·luminació.
Les obres es finançaran a través de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i podrien acabar al mes de juny, just a l'inici de l'estiu, quan hi ha més afluència de gent al passeig marítim. En aquest moment l'alcalde de Montgat, Francesc García, preveu eliminar la prohibició del pas de ciclistes en el tram més proper a Badalona, prohibició que rarament s'ha acomplert. La única manera que l'ajuntament va trobar per garantir la seguretat dels vianants ja que es tracta d'un espai molt estret, va ser criminalitzar els ciclistes. Francesc Garcia ha explicat que unes barreres arquitectòniques que s'estan instal·lant en aquest tram del passeig marítim obligaran als ciclistes a reduir la velocitat. D'aquesta manera, aquest espai "serà compatible per a ciclistes i vianants", diu l'alcalde de Montgat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada