9/1/14

La road movie ciclista de Paul Fuster



La passada primavera el cantant nord-americà d'origen català Paul Fuster va fusionar la seva passió per les bicicletes amb la música. El dia 4 d'abril va iniciar una gira en bicicleta per tot Catalunya i part del País Valencià que va durar 60 dies, en la que va recórrer més de 2000 quilòmetres, i durant la qual va oferir 55 concerts. La bici, una  cargo similar a les populars Christiania daneses, se la va fabricar ell mateix, i la guitarra que feia servir als concerts també.
Aviat es podrà veure el resultat d'aquell experiemnt al film Pauls Planet, un documental de 90 minuts, dirigit per Aleix Barba i Marc Sirisi. Pauls Planet és una espècie de road movie que permet a l'espectador submergir-se en el particular món del cantautor folk i, poc a poc, completar un íntim retrat d'una persona que frega els límits humans, a través de les diseccions de, entre d'altres, Gerard Quintana, Joan Pons “Petit de Cal Eril”, Xarim Aresté, Valentí Fuster, Pau Gener o Juanjo Muñoz.
A la gira Fuster va presentar els temes del seu proper disc, que està acabant de compondre i enregistrar després de publicar  'Repte' (Chesapik, 2012). Amb aquell repte Fuster volia demostrar que un estil de vida sostenible i alternatiu al capitalisme consumista es pot compaginar amb l’activitat musical professional. Paul Fuster sol difondre la seva obra allunyant de les promocions musicals convencionals.
La ruta ciclista i els concerts van arrencar a Cardona, d'on són les arrels familiars del músic, i cada etapa recorria entre 15 i 60 quilòmetres. Els primere concerts van ser a Gironella, Torelló, Olot, Colera, La Bisbal D’Empordà, Sant Esteve de Llèmana i Banyoles.
Vegeu el trailer de Pauls Planet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada