18/6/14

Fixed Lover. No sense la meva bici

Fixed Lover és un localitzador de bars i restaurants on s'hi pot anar amb la bicicleta. De moment en tenen 40. Quan més s'escampi aquest costum més fàcil serà moure's en bici pel país. Ara cal que llibreries, teatres, cinemes o botigues de roba s'hi afegeixin.

Cafè a Copenhagen
La Vanguardia) Guillem Carmona, economista, i Lara Turón, publicista, són una parella de joves amants de la bicicleta. Viuen a Barcelona i han convertit aquest vehicle en la seva manera ideal de transport. Com molts, no s'han lliurat dels robatoris. Guillem ja ho ha patit en dues ocasions i també s'ha trobat amb la negativa d'alguns propietaris d'establiments a entrar amb la seva bici. Sense voler renunciar al seu vehicle de dues rodes quan surten a prendre alguna cosa o sopar en un restaurant Carmona i Turón han ideat el localitzador 'Fixed Lover', que compta ja amb una quarantena de bars i restaurants 'bikefriendly' a Barcelona.
"És un problema que ens trobàvem moltes vegades i volíem tenir la seguretat de poder anar a prendre alguna cosa, però que la nostra bici també estigués segura", comenta Turón, una de les impulsores del projecte 'Fixed Lover', nom en referència a aquest tipus de bicicleta. "Al principi érem nosaltres els que buscàvem els locals i ara ja són molts bars i restaurants que contacten amb nosaltres", afegeix Carmona.
Fins ara hi ha una quarantena de bars i restaurants, la majoria localitzats a Barcelona, però n'hi ha a Badalona, al Prat de Llobregat o Sitges. "A Barcelona hi ha molts a l'Eixample, però també a Sants, Poblenou o Sant Martí", detalla Carmona. En el localitzador es pot trobar locals de tot tipus, tal com assenyala un dels impulsors de 'Fixed Lover': "Tenim des de bars amb menú, pubs irlandesos, cafeteries, locals amb música en directe fins a restaurants de 30 o 40 euros per persona . Creiem que també s'està trencant l'esquema que anar en bici no té classe, al nord d'Europa hi ha molts accionistes i gerents de grans empreses que van en bici ".
Entre els criteris a l'hora de seleccionar un establiment 'Fixed Lover', que rep un distintiu dels locals adherits, és que "disposin d'un espai per a bicicletes, ja sigui gran o petit, l'ideal seria en un magatzem tancat amb clau, i allunyat de la porta del carrer per motius de seguretat ", afirma Turón. Afegeix que en cada local es detalla el "límit de bicicletes" ja que si un local només ha "espai per a tres vehicles no aniràs amb un grup molt gran d'amics" amb bicicleta. "També hi ha llocs amb terrasses interiors que són genials i oferim un servei de suport per a les bicis", relata Carmona, que afegeix que també valoren altres aspectes dels establiments com el seu disseny.
'Fixed Lover' compta actualment amb una pàgina web, però aviat tindrà la seva versió en forma d'aplicació gratuïta per als smartphone en els sistemes operatius Android i iOS. A més, els impulsors d'aquest projecte tenen previst expandir-se a Madrid, Màlaga, Sevilla, Sant Sebastià i Mallorca. Encara que per ara s'estan centrant en bars i restaurants, no descarten més endavant incloure un altre tipus de locals. "De moment preferim abraçar poc, però bé, i en un futur segurament abastarem més", conclou Carmona.
A més de Turón i Carmona col·laboren en el projecte 'Fixed Lover' Raimon Guirado (imatge corporativa), Eva Morell (disseny App i web), Adrià García (Wireframes) i Iván Fernández (programació App).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada