12/3/15

L’afecció popular al ciclisme és present al museu dels obrers de Copenhaguen

El Museu dels Obrers (Arbejdermuseet) de Copenhaguen és una amena i didàctica forma de saber com han viscut els danesos des de finals del segle XIX fins avui. A l’exposició permanent, l’afecció al ciclisme i l’ús de les bicicletes hi són presents.

Una joguina preciosa per a un nen danès dels anys seixanta
Ubicat a l’antiga casa del poble, amb una impressionant sala d’assemblees plena de la simbologia de les Associacions Internacionals Obreres, el museu mostra gràficament tots els elements de la vida quotidiana dels danesos: una família treballadora en una jornada festiva a primers del segle XX, l’habitatge dels anys 30 d’una família pobre i en atur (amb el crack del 29 l’atur a Dinamarca va arribar al 43’5%), un pis d’obrers acomodats dels anys 50 (quan el creixement econòmic ajuda a implantar l’estat del benestar), fàbriques tal i com han funcionat al llarg d’un segle i quart (especial menció de la Bang & Olufsen), un carrer dels seixanta amb les seves botigues, una reunió sindical d’operaris del port, i tots els elements de la vida quotidiana dels danesos.
Entre aquests elements, des de les primeres rentadores i teles fins a estris per anar de càmping o màquines d’escriure, destaquen les bicis que feien servir els obrers per anar a la fàbrica, un preciós velòdrom de joguina (un joc mai vist aquí), una bici de carretera i diverses publicacions sobre ciclisme.
I és que les bicicletes formen part de la història de Dinamarca. Si hi aneu no deixeu de visitar aquest curiós i interessant museu dels obrers. L’ Arbejdermuseet és al carrer Romersgade, 22, un indret força cèntric.

La bici forma part de la història dels obrers danesos
Bicis i llibres de ciclisme al museu de la vida quotidiana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada