2/4/15

Descobrint Buenos Aires en bicicleta

La segona gran capital d'Amèrica, Buenos Aires, és una ciutat immensa. El centre de la ciutat (Ciudad Autónoma) te uns 3 milions d'habitants, mentre que la seva conurbació urbana en te més de 12 milions. Amb uns 1.500 teatres, centenars de llibreries, moltes d'elles obertes dia i nit, i les millors universitats d'Amèrica del Sud, la capital argentina ha recuperat el pols vital que va tenir fins a meitats del segle passat i que les successives dictadures militars van anar esmorteint.

Carril bici a la zona nova del barri de Palermo


Com a ciutat moderna i cosmopolita, Buenos Aires (Bs As) disposa d'una notable xarxa de carrils bici (ciclovías o bicisendas) a més d'un sistema de bicicletes públiques (Ecobici), que pot ser usat també pels visitants. A més, el territori damunt el que s'assenta la ciutat és molt pla (una mica com València).
Mentre que a barris com Palermo l'ús de la bicicleta és nombrós i creixent (i entre els joves estudiants és quasi majoritari), als districtes de Centro i Microcentro la densitat de circulació d'automòbils fa augmentar més poc a poc l'ús de la bicicleta. El dia que facin un carril bici a l'avinguda Corrientes el centre serà definitivament conquerit per les bicis.
Descobrir els barris nous, com Puerto Madero, a tocar del riu de la Plata, o als clàssics Montserrat, San Telmo, Retiro o la Recoleta, en bicicleta és tot un plaer.
També cal que millori la xarxa de bicicleterías (botigues de bicis), i que creixi la importació de bicicletes urbanes (a l'Argentina, per exemple, no s'importen les Brompton). Però serà l'augment dels usuaris qui digui si posar una botiga és bon negoci, és clar.

Joves amb les seves bicis a la plaça Júlio Cortázar de Palermo viejo, el barri 'arty' de la ciutat
Una bicicleteria, lògicament botiga de bicis, al barri de Palermo
Senyal de trànsit per a les ciclovías
Aparcament de bicis a la Recoleta
Sistema de bicicletes públiques de Buenos Aires, a Retiro


I per a descobrir Buenos Aires res millor que pedalar amb la música de la Orquesta Típica El Afronte a la gola i al cor.
Escolteu i veieu-los AQUÍCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada