30/9/16

Curs sobre bicicleta i ciutats


El Col·legi d'Enginyers de Camins aposta per formar professionals en el disseny de vies per a bicicletes. Els dies 13, 20 i 27 d'Octubre organitzen un curs a la seva seu barcelonina.
La bicicleta està guanyant protagonisme en la mobilitat urbana i representa un element de canvi per disminuir l'impacte ambiental negatiu del vehicle privat a les ciutats. A més, aporta una major eficiència en molts desplaçaments, una millora de la salut dels usuaris i un desenvolupament econòmic i turístic.
Però els canvis en els hàbits de la mobilitat que comporta la proliferació de bicicletes necessiten de certes condicions pel seu èxit; d’una banda la percepció de la necessitat de canvi per part de la població, i de l’altra, que les administracions i les institucions posin les condicions materials per possibilitar el canvi amb qualitat.
En aquest sentit, el Col·legi d’Enginyers de Camins, ha organitzat un curs que pretén aprofundir en la millora del disseny de les infraestructures al servei de la bicicleta i de la polítiques de promoció. El quadre docent del curs està format per reconeguts professionals de l’àmbit de la bicicleta des de diferents vessants.
El curs s'ha dividit en tres sessions matinals, de 9.30 a 14.30h: a la primera és treballaran les polítiques de promoció de la bicicleta; la segona sessió versarà sobre els criteris de disseny de vies ciclables i, finalment, l’últim dia es presentaran experiències de disseny a diversos municipis. Al llarg del curs, també caldrà realitzar un cas pràctic de disseny de via ciclable per poder aconseguir el diploma acreditatiu.

Descarregueu-vos el programa del curs:
Per a inscripcions i més info:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada