19/6/12

Els botiguers del centre de Manresa prefereixen cotxes i embussos abans que bicis i vianants

Segons La Vanguardia, la majoria de botiguers del cèntric carrer Guimerà de Manresa, un dels més comercials de la capital del Bages, volen que l’ajuntament elimini l’actual carril bici del Passeig de Pere III i el substitueixi per places d’aparcament. Preferir un centre urbà amb embussos, contaminació i soroll abans que uns carrers apaivagats que convidin al passeig i a les compres és una molt curiosa forma d’apostar per la ciutat i voler fer créixer els seus propis negocis. Com a mal menor els botiguers consultats preferirien que les bicicletes circulessin per les voreres e qualsevol manera, fet que demostra que els vianants tampoc no els pimporten gaire. L’ajuntament diu ara que estudia fer del carrer Guimerà una zona de vianants. Ja fan tard.
A l’article de La Vanguàrdia, un diari sempre tan favorable a la sostenibilitat i tan partidari de les bicicletes, titulen: ‘Un carril bici pone en jaque la movilidad del centro de Manresa’. Des de quan els cotxes faciliten la mobilitat, senyor director? Vol dir que no hi ha una errada tipogràfica i hauria de dir 'la inmovilidad'? Que el seu diari digui totes les imprecisions que vulgui, allà vostès i els seus lectors, però que no ens faci passar per rucs als que pedalem.

Ciclistes urbans en una ciutat europea. En això també som lluny de la civilització.

1 comentari:

  1. Sempre tan sols es te en comte l'interes econòmic immediat ejem ejem. El futur ni existeix pot ser podrien fer-se un tom pel centre d'alguna ciutat no gaire lluny, famosa pels seus vins, Burdeos i veuran un centre amb vianants, ciclistes i transport public amb tren-via. A i el mes important les botigues plenes a vesar

    ResponElimina