9/12/12

L'any vinent es podrà pedalar d’Alcanyís al mar

Segons el conveni que han firmat el Consell Comarcal del Baix Ebre i els ajuntaments de Deltevre i l’Aldea, la primavera vinent quedarà construït un carril bici que connectarà la població del delta amb la via verda del Baix Ebre, a Tortosa. Així es podrà anar pedalant des d’Alcanyís fins l’illa de Buda, creuant els parcs naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre; una ruta de nivell europeu i d’enorme bellesa. 
El camí de sirga porta fins la desembocadura de l'Ebre
Quan estigui acabada la via serà una nova ruta turística, de més de 50 quilòmetres, que començarà a Tortosa i arribarà fins a la desembocadura del riu Ebre. L’adequació d’aquest itinerari permetrà la unió entre el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre mitjançant el camí natural de la Via Verda. De moment, però, la via només arribarà a Deltebre.
El projecte presentat es realitzarà en dues fases. La primera fase s’iniciarà des de l’antic pont del ferrocarril de Tortosa, que transcorre pel Passeig de Ribera de la capital del Baix Ebre, el camí del Mig i per l’antiga via de Tortosa a València fins arribar a l’Aldea. La segona fase, que estarà acabada al llarg de l’any 2013, unirà l’Aldea fins a Deltebre.
Unint les vies verdes del Baix Ebre, la Terra Alta i la Val de Zafán, què transcorren per l'antiga via de tren que unia Tortosa i Roquetes amb Alcanyís, amb aquesta nova ciclovia i des de Deltebre, fins que no la facin, es podrà arribar a la desembocadura de l’Ebre, creuant el riu per lo Passador cap a Sant Jaume d’Enveja i agafant allà el camí de sirga. AIxí es podrà anar pedalant per una via segura i exclusivament ciclista des del Baix Aragó i fins al mar, enllaçant els parcs naturals dels Ports i el del Delta de l’Ebre. Un atractiu turístic i revulsiu econòmic de primera per a les comarques del sud, sempre tant deixades per l’administració.
L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, explica les raons polítiques per tirar endavant aquest projecte “continuar amb la dinàmica d’ampliar el tram de la Via Verda per aconseguir el somni d’arribar de la Terra Alta fins a la desembocadura”. Amb bon criteri Andreu diu que “la unió de la comarca a través d’aquesta ruta permetrà potenciar la dinamització turística del territori”. I això vol dir riquesa. De la recessió no se’n surt només retallant, calen inversions intel·ligents. I la nova via ho és.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada