12/6/13

Bicicletes i biblioteques: llegint es pedala

Cycling for libraries és, probablement, la ruta cicloturista més original del món. Un recorregut pedalant de biblioteca en biblioteca que inclou debats i xerrades sobre els temes que afecten les biblioteques i els usuaris (és a dir tots), la cultura i el coneixement. La participació és oberta a tothom i tothom en pot organitzar una: llegint es pedala.


L’any 2011 es va fer el primer Cycling for libraries en una ruta entre Copenhaguen i Berlín. En podeu veure el documental en el vídeo que hi ha damunt d'aquestes ratlles. Al llarg dels dies de ruta es va parlar de temes com ara “quan són necessàries les biblioteques” o “biblioteques com a producte a exportar”. L’any següent es fa fer una ruta entre Estònia, Letònia i Lituània a més d’altres de caràcter nacional a (Kaliningrad (Rússia), Tenesse (EEUU) i Finlàndia.
Enguany, del 18 fins al 26 de juny es fa un International cycling for libraries entre Amsterdam i Brussel·les. Durant els dies de la pedalada es tractaran temes com ara les biblioteques a la U.E, la bretxa digital, els e-books, bibliovaixells, bibliobusos i la biblioteca convida a aprendre. Els 250€ de la inscripció inclouen el menjar, l’allotjament en càmpings o albergs, i el transport de l’equipatge. Ara, les cent places estan més que plenes.
Per tant tot és qüestió d’animar-se i organitzar-ne un pels Països Catalans. L’Albert Valero, un documentalista i bibliotecari valencià, que és qui va descobrir aquest projecte i l’ha difós aquí, ha llençat la idea des del seu web a albertvalero.com. Sabem que hi ha bibliotecaris molt ciclistes, com en Francesc Moreno de la biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú. Només és qüestió d’engrescar-se; el servei de biblioteques de la Generalitat ja ho està...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada