10/5/12

El ciclisme protagonista a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú durant el mes de maig

Xerrades, presentacions de llibres i exposicions conformen el gruix de les activitats relacionades amb el ciclisme i el món de la bicicleta que les dues biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú ofereixen al llarg de tot el mes de maig. Divendres 11 s'hi presenta el LLibre 'Volta a Catalunya, 1911-2011. Un segle d'esport i país'.

Rètol de l'exposició sobre el centebnari de la 'Volta' al Museu Olímpic de BCN
La Biblioteca Armand Cardona Torrandell acull, del 4 al 31 de maig, l'exposició Volta a Catalunya 1911-2011. Un segle d'esport i país. Realitzada per l'organització de la Volta a Catalunya, la mostra és un recorregut pels primers cent anys de la competició que divulga la importància de la prova en el foment del ciclisme i el creixement de l'esport català. Relata l'aportació de la "Volta" a la societat catalana i és una mostra retrospectiva fotogràfica dels 100 anys de la competició, plena d'instantànies mítiques i de noms rellevants del ciclisme català i mundial.
L'exposició la va inaugurar en Ruben Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya, el dilluns 7 de maig . Tot seguit es va presentar la Clàssica ciclista Isaac Gálvez, que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú el dissabte 12 de maig i que s'adreça a les categories Elit, Sub23, Master30 i Sènior.
Portada del llibre editat per Cossetània
Divendres 11 de maig, a les 19 h, es presenta el llibre Volta a Catalunya: 1911 – 2011 i es farà una xerrada sobre ciclisme amb l'autor, Rafael Vallbona, Lluís Pascual, membre de la UESants i expresident de la Unió Ciclista Vilanova, i la presència de l'exprofessional Vicenç Iturat, 2n a la Volta de 1956 i guanyador de 3 etapes (1955, 1956 i 1958). La Biblioteca Joan Oliva acull, entre el 8 i el 28 de maig, l'exposició fotogràfica Àsia vist des del seient d'una bicicleta. El viatger, fotògraf i cicloturista Iván Faure va recórrer el continent asiàtic, des de l'Índia fins al Japó, en bicicleta. En aquest periple de 13 mesos va visitar 15 països. L'exposició és una petita mostra del que va veure durant el seu recorregut.
Aquesta exposició es completa, el dijous 17 de maig a les 18.30 h, amb la xerrada sobre excursionisme 'Àsia a 15 per hora' a càrrec del propi Iván Faure, autor dels llibres Australia sobre ruedas i Asia a 15 por hora.

1 comentari: