14/5/12

La bicicleta a la biblioteca

Les biblioteques de Vilanova i la Geltrú dediquen el mes de maig a difondre el ciclisme i la bicicleta. És normal: el ciclisme es un humanisme, i no hi ha millor lloc on practicar l’humanisme que en una biblioteca.

Un moment de la presentació del llibre sobre la 'Volta' (foto Manolo Tusinu)
A més d’organitzar xerrades i presentacions i d’acollir l’exposició sobre el centenari de la ‘Volta’ a Catalunya, la biblioteca Armand Cardona Torradell ha editat una guia amb tots els títols (llibre i revistes) sobre ciclisme de què disposen. US LA PODEU DESCARREGAR EN PDF AQUÍ.
Dins aquest programa, divendres passat es va presentar el llibre ‘Volta a Catalunya 10911-2011. Un segle d’esport i país.’ La part central de l’acte va consistir en una detallada explicació a càrrec de Lluís Pasqual, membre de la U.E. Sants i ex-president de la Unió ciclista Vilanova, sobre la llarga i fecunda tradició ciclista de la ciutat i la seva estreta vinculació amb la ‘Volta’. En la dissertació el va acompanyar en Vicenç Ituart, segon classificat a la ‘Volta’ de 1956 i guanyador de tres etapes; un veterà ciclista i mite vivent entre els afeccionats a la bicicleta de Vilanova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada