10/10/12

Com acabar d'una vegada amb la bicicleta pública

Fotos: bicing
Si es confirma l’anunci que fa La Vanguardia i l’abonament del servei de Bicing per al 2013 s’apuja un 116 %, fins els 97 euros contra els 45 que val ara, és molt probable que el servei de bicicleta pública de Barcelona entri en una crisi sense remei que l’aboqui a la decadència i la desaparició en un termini no llunyà.
Augmentar el preu en aquesta quantia en plena crisi i en l’únic transport públic realment sostenible, saludable i solidari és voler matar-lo, és apostar per la contaminació com la que hi ha aquests dies a l’àrea metropolitana de Barcelona, és donar carta verda al transport privat que fa disminuir la qualitat de vida urbana fer polítiques en favor de la privatització dels desplaçaments i, evidentment, voler foragitar l’autèntic progrés, l’únic possible a hores d’ara a BCN: el progrés ecològic.
Que contents deuen estar la burgesia local, els utraconservadors, carques cavernaris, l’arquebisbe i altres amos de Barcelona. I els que voldrien veure tots els ciclistes morts també, és clar; ara més que mai l’ajuntament els posa en safata la propietat de la via pública.
Ja poden anar fent congressos a Sant Cugat. Què defensen els organitzadors d'aquestes activitats?

2 comentaris:

  1. És increïble la pujada. I d'altra banda, jo porto tot l'estiu i el que va de tardor sense pagar ni un duro per aparcar a la zona verda del meu barri. És ben clar el seu model.

    ResponElimina
  2. Tenir una bici a disposició sempre que es vulgui, sense haver de precuparse per avaries ni robatoris per 45€ per fer els viatges que es vulguin és una mica com comprar duros a cuatre peles...
    I no te sentit que ara que s'està retallant en totes les despeses pùbliques com educació o sanitat no es busqui convertir aquest transport en quelcom més viable economicament.
    Apart, 100€ per tenir una bici tot l'any segueix sent mes economic que comprar una bici + candaus de seguretat + reparacions
    Apart, el bicing va fer molt mal a tots els tallers de bicis de barcelona.

    ResponElimina