17/4/13

Multar els ciclistes

Després d’una campanya informativa, aquesta setmana la policia local de Malgrat de Mar ha començat a multar els ciclistes que no acompleixin les ordenances municipals i el codi de circulació. Polèmica del casc a banda, que ja veurem com acaba i quin ajuntament l’aplica, la decisió del consistori de Malgrat és lògica i positiva per als usuaris de la bici.
La bicicleta s’ha de prestigiar socialment per a poder ser ben considerada, i per fer-ho ha de començar per respectar la resta d’usuaris de la via pública, sobretot els vianants, els més dèbils, i les normes de circulació sempre que no siguin clarament lesives o perilloses (que n’hi ha, doncs les normes només estan pensades per als vehicles a motor). Hi ha massa brètol dalt d’una bici: ximplets que fan salts i cabrioles, circulen a tota llet gairebé atropellant els vianants o van per les voreres sense cap mirament (de vegades bo i havent-hi carril bici). Aquesta mena de gentota ha de desaparèixer de la via pública si volem que la bici i els seus usuaris gaudeixin del prestigi social que es mereixen. I si no ho entenen amb pedagogia, ho hauran d’entendre amb sancions.
Ara, això si, per sancionar cal que les ciutats estiguin adaptades a la circulació en bici, i si no ho estan, les normes i qui les apliquen han de ser tolerants amb certs incompliments. El cas de circular per les voreres és el més clar. No es pot multar un ciclista que, amb cura i respecte, circuli per damunt d’una vorera en una via sense carril i amb una circulació ràpida i perillosa. I a Malgrat de mar i a tots els municipis del país hi ha vies d’aquestes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada