27/4/13

L'ajuntament de Barcelona fa tancar el bicibar

L’ajuntament de Barcelona ha denegat la llicència, que havia concedit per sis mesos en pla de prova, al bicibar, una original forma de fer turisme implantada a diversos països europeus que consisteix en una barra mòbil que es desplaça per la força dels pedals dels qui hi seuen. A més de deixar 11 persones sense feina i una empresa arruïnada, el consistori es destaca de nou per posar traves a tot allò que representi mobilitat sostenible i idees innovadores. 


L'empresa, que compta amb una llicència d'activitat d'exposició i venda o lloguer de bicicletes sota el nom Barcicleta SL i que va portar a terme el seu pla inicial amb l'ajuda de Barcelona Activa -l'agència de desenvolupament local del consistori-, es va veure obligada a deixar d'oferir els seus serveis el 12 d'abril. L’ajuntament els va atorgar una llicència de prova i ara ha canviat d’opinió adduint l’impacte que genera un vehicle d’aquesta mena en el trànsit (sic!) i que ’en algunes ocasions, es serveixen begudes alcohòliques’. Evidentment són excuses ridícules, doncs no suposen cap entrebanc seriós que no es pugui resoldre. El problema és que l’ajuntament mai no els ha volgut escoltar ni reunir-se amb ells per resoldre els serrells organitzatius que, lògicament, comporta qualsevol nova activitat.
Aquest tancament administratiu és una nova fita en el brillant expedient polític del regidor de mobilitat Eduard Freixedes, a qui no només els ciclistes li tenen un gran amor, sinó i que també és molt estimat al Poblenou, barri d’on és regidor de districte.
Cliqueu aquí per llegir la carta que els joves emprenedors, ara aturats, de Bicibar han penjat al seu web. També podeu veure el vídeo on expliquen els seus motius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada