20/3/14

Per pedalar per la ciutat el casc només serà obligatori per als menors de 16 anys

El Congrés dels Diputats aprovarà aquest dijous la reforma de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària amb la majoria absoluta del PP i el previsible suport de CiU que ja va votar a favor en la tramitació al Senat. La llei entrarà en vigor un mes i un dia després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), encara que algunes de les reformes previstes hauran de ser concretades pel futur Reglament General de Circulació, l'aprovació està prevista per al juny. Aquestes són les principals modificacions que afectaran a als ciclistes:
El casc ciclista serà obligatori en ciutat per als menors de 16 anys. Després d'una llarga polèmica, el Partit Popular ha fet marxa enrere a la seva intenció d'imposar per llei el casc ciclista a ciutat. Només serà obligatori per als menors de 16 anys. No portar suposarà una multa de 200 euros, que hauran de pagar els tutors legals del menor.
Les bicicletes podran circular per sota de la velocitat mínima establerta. La reforma està pensada per solucionar certs problemes dels ciclistes en zones urbanes. Fins ara, els vehicles no poden circular a una velocitat per sota del 50% del límit màxim establert, la qual cosa crea problemes als ciclistes en vies amb una forta pujada. No obstant això, segueix estant prohibit que els ciclistes circulin per autopistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada