20/3/14

Pilarín Bayés i el ciclisme

La prestigiosa dibuixant, pintora i ninotàire osonenca Pilarín Bayés ha realitzat el cartell oficial de la 94èna edició de la 'Volta' ciclista a Catalunya que comença dilluns a Calella (Maresme). Amb els seus característics personatges amables i alegres, Bayés mostra la cara sana, humanista i solidària del ciclisme, tant pel que fa als participants com als seguidors.
L'obra de Pilarín Bayés es suma a la dels més grans artistes del país que han realitzat cartells per la 'Volta'. Noms com els de Miquel Barceló, Perico Pastor, Claret Serrahima (que va fer el cartell del centenari), Joan Miró, Gin, Cesc, Tharrats, Hernández Pijoan, Xavier Cugat, Modest Cuixart, Montserrat Gudiol, Ricard Giralt Miracle, Ràfols Casamada, Robert Llimós, Joan Pere Viladecans, Carles Fontseré, Peret, Toni Batllori, América Sánchez o Antoni Tàpies, han contribuït a fer de la cursa catalana un projecte social, cultural i nacional que va més enllà de l'estrictament esportiu.
Coincidint amb el segle de la 'Volta' el crític d'art Daniel Giralt Miracle va escriure un estudi sobre els cartells oficials de la prova que va ser editat en un ampli catàleg que 'Volta' a Catalunya Associació Esportiva va editar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada