9/3/14

Qui vol prohibir alguna cosa amaga

El Periódico de Catalunya fa una pintoresca enquesta entre els seus lectors sobre la regulació de la circulació en bicicleta pel Parc de Collserola. El resultat, a més de gens científic, és evident: la majoria hi està d'acord; alguns fins i tot volen prohibir les bicis. Ens hauria agradat que demanessin la prohibició de circular amb vehicles a motor pel medi natural amb el mateix vigor, la natura i el medi ambient hi sortirien guanyant de veres. Però és clar, el cotxe no què és símbol de civilització; les bicis si, què són coses de ximples.
A Collserola i arreu hi ha ciclistes brètols que no respecten res, de la mateixa manera que, a Collserola i arreu, hi ha passejadors de gossos que els porten sense lligar, no recullen la merda i, quan es llença damunt d'algun pobre incaut, diuen allò de: 'només vol jugar' (sense tenir en compte si l'altre vol jugar amb la bèstia o no); hi ha excursionistes que desfilen ocupant el camí de banda a banda com si només fos per ells i s'empipen quan els diu que et deixin pas; hi ha pixapins que omplen la natura de deixalles, parlen a crits i posen música a tota llet; hi ha genets a qui tant els dona que hi hagi gent a peu a prop, per què el camí és d'ells; hi ha automobilistes que es posen amb el seu turisme per tots els corriols ofegant de pols a tothom qui hi camina i destrossant els camins i hi ha gent educada i correcta que va en bici, passeja el gos, va d'excursió o munta a cavall.
Què hem de fer amb tota aquesta fauna muntanyenca? Prohibir-ho tot i que només puguin gaudir de Collserola aquells a qui l'alcalde emeti un carnet de bona conducta?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada