10/6/12

Així tracten els equipatges especials les companyies aèries i de 'handling'

Equipatge 'especial' després d'un vol: impresentable.
De primer no es va fixar. Caminava cap a la terminal mentre de la bodega de l’Airbus descarregaven els equipatges. Tot normal, res d’estrany. Havia pagat un dineral per transportar la bici i donava per fet que la tractarien com el que era: un equipatge especial i molt fràgil. La patacada seca li va entrar per l’oïda i li va posar de punta tots els pels del cos. Els porus de la pell també se li van obrir de cop. Va girar el cap i va arrencar a córrer pel bell mig d ela pista d’aterratge: dos individus descarregaven les bicicletes llençant-les daltabaix de la bodega de l’avió al carretó d’equipatges. No, no ho feu. Nooooooo, va cridar com un foll. Només van aturar la feina per fer-lo fora de la pista. La guàrdia civil el va acompanyar a la terminal, de les bicis, una va resultar amb la pota del desviador trencada i una altra amb un radi doblegat.
En una altra ocasió va tenir més sort, l’empleat de terra de la companyia aèria era ‘fan’ de Pantani (li va mostrar una foto on se’ls veia junts), i li va tractar la bici amb molta cura. En una tercera ocasió els empleats de la companyia de handling (assistència en terra a les aeronaus) eren bons professionals i van actuar amb rigor. En una altra la sort i l’exagerada protecció amb ‘porexpan’ va voler que no passés res.
La darrera és la que podeu veure a la foto. Una capsa de 56x60 cms amb a penes 10 quilos per la qual cobren 90 euros de transport, arriba a destinació amb un forat de 15x8 cms. Com es va fer aquest esvoranc i quina mena de trompada havia de rebre la capsa si l’avió anava mig buit i l’aeroport d’origen passa per ser el d’una de les ciutats més serioses, sostenibles i amants de la bici del món? Potser la resposta sigui ben simple: feien futbol per la tele, en una tarda a penes sense vols, el paio encarregat dels equipatges especials va considerar que li tocaven els nassos amb aquella capsa...la resta ja us ho podeu imaginar. La bici bé, gràcies. Altres coses que anaven dins la capsa trinxades, és clar. La companyia va cobrar 90 euros per això. Ja no es tracta de fer-se’n o no responsable, que ho són en darrera instància. Si no volen bicis que ho diguin, i si les accepten que exigeixin serietat i cura a la companyia de handling com exigeixen un preu elevadíssim als viatgers.

3 comentaris:

  1. Doncs no entenc com vas pagar 90 euros per portar una capsa de 10 Kg (potser 12/13 no?). En principi no cal, doncs per aquest pocs Kg no has de pagar més, i per aquestes dimensions tampoc és equipatge especial.
    Quina companyia?
    Quin aeroport?
    Has fet denuncia?

    Ernest :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ernest,
      una bici, qualsevol mena de bici, és un equipatge especial i com a tal s'ha de facturar. No cola com a equipatge normal, que tampoc no és barat per cert, donat que força companyies fan pagar per facturar qualsevol cosa, entre elles la que vaig usar jo.

      Elimina
  2. Jo també viatjo sovint (abans més) en bici i avions, i també tinc una Brompton. És per això que et pregunto: Quina companyia? Quin aeroport?
    És per saber que em puc trobar en un futur... res més.
    Gràcies.
    :-) Ernest.

    ResponElimina