15/4/13

Una llibreria que estima les bicis

La nova llibreria Jaimes és blanca i lluminosa, amable i oberta i culta i ciclista. Fixeu-vos en la foto que presideix la seva renovada pàgina web. La inauguren dimarts, tot i que ja hi podeu anar, en bici, a triar i remenar els llibres que us calguin per Sant Jordi...i per la resta de dies de l’any. La gent que s’estima les bicis són la nostra gent. 


La llibreria Jaimes ha estrenat nova seu al carrer València 318, entre Bruc i Llúria, on la La Montse Porta i la seva gent us rebran de molt bon grat. La Jaimes la va fundar ara fa 72 anys el seu avi, en Jaume Arnau i Pericas. Coneguda per especialitzar-se en llibre francès, les tres generacions de la família que l’han dirigida han superat tots els inconvenients haguts i per haver, fins que s’han topat amb la Llei d’arrendaments urbans i han hagut de marxar del Passeig de Gràcia, on s’havien plantat l’any 1950.
L’avi Arnau era impressor a la Barceloneta, i d’aquí li va venir el posar una llibreria. La primera Jaimes va obrir portes al número 337 de la Diagonal, entre Bailèn i Girona, molt a prop d’on hi havia el Lycée Français. Aviat va establir contacte amb alumnes i professors del centre, una avantguarda cultural en la Barcelona grisa d’aquella època. Els va començar a imprimir quaderns i llibretes, i d’aquí a importar-los llibres de lectura i estudi tot va ser un pas. Quan, deu anys després, la llibreria es va traslladar al Passeig de Gràcia 64, la Jaimes ja era un referent en tota mena de novetats editorials en francès; o el que era el mateix per l’època: en un símbol de llibertat.
La filla d’en Jaume Arnau, la Rosalia, i el seu marit, en Jordi Porta, van continuar el negoci. La neta del Jaume, la Montse, va acabar estudiant biologia; paradoxes de la vida. I es va passar quinze anys a París. I no és la primera persona que torna d’allà per ficar-se de cap entre llibres. Amb aquesta història no sorprèn que la llibreria Jaimes estimi les bicis.
Podeu llegir més sobre la històrica llibreria Jaimes cliquant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada